Hospitalizace mazlíčků na naší klinice

Pro vážně nemocné pacienty, pacienty před i po nejrůznějších zákrocích je u nás na klinice připravena hospitalizační místnost. Je vybavena hospitalizačními boxy různých velikostí i malými boxíky pro drobnější klienty.

Většina majitelů se hospitalizace bojí víc než jejich zvířátko, ale neděje se zde nic hrozného. Pacienti jsou uloženi ve vyhřívaných boxech, v pelíšcích, v klidu a čistotě a je jim poskytována celodenní i celonoční péče a léčba podle jejich potřeb a onemocnění. Dostávají například nitrožilní infuze pomocí infuzních pump a lineárních dávkovačů, které zaručují přesné dávkování tekutin i léků, jsou uloženi do kyslíkového boxu v případě dechových obtíží, denně je prováděno klinické vyšetření, pacientům jsou podávány léky, krmivo i voda a to i asistovaně, pokud nejsou schopni sami tekutiny a krmivo přijímat.

Pejsci jsou venčeni na krátkých procházkách a pokud je to možné, nejsou uloženi v kotcích, ale v pelíšku v místnosti. Pokud to umožňuje stav pacienta a provoz kliniky, pak psí i kočičí pacienti mají "vycházky" volně po klinice, aby se protáhli, všechno si prohlédli a pokud mají chuť, tak se kamarádili s personálem i místními zvířecími obyvateli. Veškerý provoz hospitalizace je plně přizpůsoben jejím dočasným obyvatelům. Po každém pacientovi je box i jeho veškeré vybavení vyčištěno a vydesinfikováno, aby bylo připraveno pro další zvířátko.

A kdo u nás bývá? Nejčastějšími obyvateli jsou u nás kočky všeho věku a pejskové nejrůznějších plemen a velikostí. Byli u nás však hospitalizováni i ježkové, králíčci, morčata nebo třeba had.

Další články